Nordart Elektra kültéri megoldások

A Nordart 2008 óta a magyar elektromos fűtési piac meghatározó szereplője.Termékeink minőségének, egyedülálló garanciális feltételeinknek és ügyfélközpontú hozzáállásunknak köszönhetően cégünk forgalmának mintegy 40 %-a ajánlás útján érkezik hozzánk. Hitvallásunk ,hogy az ügyfél igényeit szem előtt tartva lehet a legkedvezőbb megoldást megtalálni egy adott, fűtéssel,fagymentesítéssel kapcsolatos problémára. Ebben segít minket a már több, mint 10 éves tapasztalatunk.

Az 1985-ben alapított, lengyelországi székhelyű Elektra jelenleg Közép-Európa legnagyobb padlófűtés- és fűtőkábel-gyártója. A több, mint harminc éves tapasztalat, az európai gyártás és a legszigorúbb szabványoknak is megfelelő termékek garantálják a felhasználók elégedettségét.

Árlista: 

Frissítve:2020.08.28.

WEBSHOP:

Elektra Snowtec

Kültéri fűtőszőnyeg

Az Elektra Snowtec fűtőkábel külső terek, verandák, járdák, kocsifelhajtók burkolatainak hó- és fagymentesítésére használható. Egy vastag fűtőkábel adja a meleget, amelyet egyszerűen és gyorsan be lehet építeni térkövezett, betonozott vagy aszfaltozott felületek alá.

A Snowtec megkíméli a környezetet a kártékony fagymentesítő vegyszerektől, a használójának pedig maximális kényelmet és biztonságot nyújt. Használatához kültéri termosztátra és csapadék-érzékelőre van szükség.

Hova ajánljuk?

Verandák, lépcsők és egyéb külső terek hó- és fagymentesítésére

Meredek autóbejárók, járdák csúszásmentesítése 

Kétféle kivitelbe:

Snowtec fűtőszőnyeg

► kőburkolat (térkő) és beton alá
► 300 W/m2

Snowtec Tuff fűtőszőnyeg

► aszfalt alá is helyezhető a nagyobb hőtűrő képességnek köszönhetően
► 400 W/m2

A fűtőszőnyeg felépítése

A fűtőkábel előre meghatározott módon, "kígyó-szerűen" van felfűzve egy szalagra, így alkot egy egybefüggő szőnyeget. A kábelek közötti távolság 10 cm. A szőnyeg szélessége 60 cm és modelltől függően gyárilag 1,5-21 m hosszú, és gyárilag 4 m hosszú, bekötésre szolgáló hidegvéggel van szerelve. A pontos méreteket a lentebb található táblázat tartalmazza.

Telepítés

A legtöbb esetben a fűtőszőnyeg telepítése az adott helytől és alkalmazási módtól függően egyszerűn. Például kocsibejáró fűtése esetén csak a ténylegesen használt részeket kell fűteni úgy, hogy csak két vagy nagyobb távolságok esetén négy szőnyeget helyeznek egymással párhuzamosan az autó kerekei nyomvonalának a szélességében. A pontos telepítési útmutató a csomagban található, vagy letölthető honlapunkról itt.

Szabályzás

Az egyszerű és biztonságos működéshez speciális hőmérséklet szabályozóval és csapadék-érzékelővel ellátott termosztát szükséges. A különböző termosztát típusokat az oldal alján találja.

Árakat,méreteket a letölthető árlistában találják a lap tetején vagy alján!

Elektra Selftec

Önszabályzó fűtőkábel

Bosszantó és anyagilag sem kellemes azt tapasztalni, hogy egy-egy kemény tél tönkreteheti a gondosan kialakított vízelvezetési rendszerünket, vagy ami még rosszabb, cső elfagyás következtében hosszú ideig észre sem vesszük, hogy otthonunk ázik.

Önszabályozó elektromos fűtőkábeleinkkel a fenti gondok megelőzhetők, vagyonunk védelmét biztosítani tudjuk.

Hova ajánljuk?

Házunk következő, kültérre szerelt vízelvezetési rendszereinek a fagyvédelmére:

  • A ház fűtetlen részein (pl. pincehelyiség) lévő csövek elfagyás elleni védelme
  • Ereszcsatortnák védelme a lelógó jégcsapoktól
  • Ereszcsatornában felgyülemlett hó elolvasztása céljából, mielőtt az a járdánkra zuhanna
  • Kerti csapok elfagyás elleni védelme

Önszabályzás

A kábelek használatához nincs szükség termosztátra, mivel önszábályzó módon működnek, tehát minél alacsonyabb a csővezeték hőmérséklete, annál nagyobb teljesítménnyel működnek, ezáltal nagyobb hőt adnak le.

Egy kerti cső esetében például amint a cső hőmérséklete fagypont közeli érték alá esne, a fűtőkábel elkezd melegedni. Minél hidegebb lesz a cső, annál melegebb lesz a kábel, így védve a csövet az elfagyástól.

A kábel a maximum teljesítményét 10 °C felületi hőmérsékletnél éri el, ami 16 W/m. Ha pedig nincs fagyveszély, a teljesítménye nagyon lecsökken, és közelít a 0 W/m értékhez.

Telepítés

Az ELEKTRA SelfTec rendszert úgy tervezték, hogy közvetlenül a védett részre, például csövekre, szelepekre vagy csatornákra legyen felhelyezve. A fűtőkábelt műanyag termékekre is telepítheti. Az egyéb fűtőkábelektől eltérően az ELEKTRA SelfTec önszabályozó kábel rugalmas marad még alacsony hőmérsékleten is.

Árakat,méreteket a letölthető árlistában találják a lap tetején vagy alján! 

Kültéri termosztátok:

WEBSHOP:

Elektra ETN4 termosztát

Az ELEKTRA ETN4 hőmérsékletszabályozó többfunkciós termosztát, az egyszerű felhasználói felületének köszönhetően különösen alkalmas elektromos kültéri rendszerek vezérlésére, fagymentesítésre.

Csak a talaj és a burkolat hőmérsékletét méri, csapadékérzékelővel nem rendelkezik, tehát ha hideg van, de nincs csapadék, akkor is fűteni fog. Ezért kisebb területek fagymentesítésének a szabályozására ajánljuk, ahol a manuális kapcsolás elegendő csapadékos és hideg időben.

Maximum terhelhetőség 16 A (3 600w).

Az ETN4 termosztát DIN sínre szerelhető. Méretei: 86 x 52.5 x 58mm

Az érzékelő kábelét minden esetben védőcsőbe kell helyezni, úgy, hogy a vége a fűtőkábel szálai közé, azoktól egyenlő távolságban helyezkedjen el. Az érzékelő elhelyezését célszerű úgy megválasztani, hogy az a leghidegebb ponton legyen. (Például a ház falától messzebb, a legárnyékosabb részre.)

Ára: 43 000.-HUF

Elektra ETR2 termosztát

Az ELEKTRA ETR2 típusú elektronikus termosztát kültéri burkolatok gazdaságos hó- és jégmentesítésére használható. Jég kialakulásának feltétele a fagypont alatti hőmérséklet és nedvesség jelenléte.

Az ETR2 típusú termosztát a csatlakoztatott érzékelői segítségével egyaránt érzékeli a hőmérsékletet és a nedvességet, így a hó és jégmentesítő rendszert csak abban az esetben indítja el, ha a hó vagy a jég ténylegesen kialakulhat. A termosztáton lehetőség van utófűtés beállítására, hogy minden hó és jég biztonsággal el tudjon olvadni. Az ETR2 típus egy fagymentesítési kör vezérlésére alkalmas.

Maximum terhelhetőség 16 A (3 600w).

Az ETR2 termosztát DIN sínre szerelhető. Méretei: 86 x 52 x 59 mm

A termosztát tartalmaz 1 db ETOG-55 típusú talajérzékelőt a hőmérséklet és nedvesség érzékelésére. 

Ára: 159 000.-HUF

Elektra ETO2 termosztát

Az ELEKTRA ETO2 típusú elektronikus termosztát kültéri burkolatok gazdaságos hó- és jégmentesítésére használható. Jég kialakulásának feltétele a fagypont alatti hőmérséklet és nedvesség jelenléte.

Az ETO2 típusú termosztát a csatlakoztatott érzékelői segítségével egyaránt érzékeli a hőmérsékletet és a nedvességet, így a hó és jégmentesítő rendszert csak abban az esetben indítja el, ha a hó vagy a jég ténylegesen kialakulhat. A termosztáton lehetőség van utófűtés beállítására, hogy minden hó és jég biztonsággal el tudjon olvadni. Az ETO2 típus egy vagy két fagymentesítési kör vezérlésére alkalmas. (pl. kocsibeálló és járda)

Maximum terhelhetőség 3 x 16 A (3 x 3 600w).

Az ETO2 termosztát DIN sínre szerelhető. Méretei: 90 x 156 x 45 mm

A termosztát tartalmaz 1 db ETOG-56 talajérzékelőt a hőmérséklet és nedvesség érzékelésére. Amennyiben két fagymentesítési körhöz szeretné a vezérlőt alkalmazni, kiegészítőnek egy újabb ETOG-56 talajérzékelő szenzort kell rendelnie és telepítenie.

Ára: 192 000.-HUF

Elektra ETOG-56 talajérzékelő szenzor

Az ETOG-56 talajérzékelő kültéri burkolatok esetén csapadék és hőmérséklet érzékelésére alkalmazható. A szenzor az ETR2 és ETO2 termosztátok része, külön vásárlásra akkor van szükség, ha a kapott szenzor a későbbiekben meghibásodik, vagy az ETO2 termosztáttal két fagymentesítő kört szeretne vezérelni (mivel a csomag csak egy szenzort tartalmaz.)

Az érzékelőt olyan helyre ajánlott beépíteni, ahol normál téli időjárási viszonyok között hó és/vagy jég általában előfordul és problémát szokott okozni. (Például a ház falától messzebb, a legárnyékosabb részre.)

Az érzékelőt lejtős burkolatok (pl. gépkocsi felhajtó rámpák) esetén is vízszintesen kell beépíteni. Az érzékelőt két fűtőkábel közé, azoktól egyenlő távolságra kell elhelyezni. Az érzékelő kizárólag szilárd alapzatra ültethető (pl. beton vagy aszfalt) 5 mm-re a talaj felszínétől, hogy a víz megmaradjon a tetején. Az érzékelő kábelét minden esetben védőcsőbe kell helyezni.

Ára: 89 000.-HUF

Árlista:

WEBSHOP:

Árainkat 360Ft/Euro árfolyamig tartjuk! A honlapon található árak tájékoztató jellegűek! Az árváltozás jogát a Vill-Tel Bt. külön értesítés nélkül fenntartja!