Heatcom padlófűtés

A gyártó

A teljes mértékben dán tulajdonban lévő, 2002-ben alapított Heatcom Corporation A/S magánvállalat székhelye és gyárépülete a dániai Middelfartban található. Termékeinkkel egyaránt kiszolgáljuk a szakmai és kiskereskedelmi piacot, és nagy tapasztalattal működünk együtt mindkét piaci szegmenssel, beleértve a webáruházakat és az ipari szereplőket is. Közülük többen is a saját címkéjükkel ellátott termékeket részesítik előnyben.

A vállalat forgalmának 95%-a exportból származik. Jellemzően az északi országokba, az Egyesült Királyságba és a balti államokba exportáljuk termékeinket, azonban Európa legtöbb országában, sőt, Kínában és Tajvanon is jelen vagyunk, a legújabb célcsoportunk pedig Kelet-Európa. Kiemelkedő minőségű, rugalmas szolgáltatást nyújtunk, és fontosnak tartjuk a vásárlóközpontú hozzáállást és a bizalomépítést.

A forgalmazó

A HEATCOM magyarországi márkaképviseletét a NORDART látja el. A NordArt 1992 óta végzi kereskedelmi tevékenységét, a skandináv importőri és nagykereskedelmi tevékenysége 2008-ra nyúlik vissza. Termékpalettáján kizárólag kiváló minőségű skandináv termékek szerepelnek, amelyek biztos gyártói háttérrel, komoly múlttal és kiemelkedő minőséggel rendelkeznek.

Miért válassza a Heatcom termékeket?

 • Kiemelkedő minőség
 • Intelligens termékdizájn
 • Megbízható termékek - hosszú élettartam & magas teljesítmény
 • Magas szintű kényelmet biztosít
 • Akár 25 év jótállás
 • Dániában gyártva
 • HEATCOM értékajánlat

Árlisták:

Frissítve:2023. 05. 30.

WEBSHOP:

Video:

Padlófűtés fűtőszőnyeggel hidegbirkolatok alá

WEBSHOP:

Ha szeretné, hogy a nappaliban, a konyhában, vagy a fürdőben a járólap ne legyen nagyon hideg, ha nem akarja, hogy fázzon a lába papucs nélkül a házban, akkor válassza a hidegburkolatok alá telepíthető elektromos fűtőszőnyegünket!

Ez egy nagyon vékony, 3 mm átmérőjű kéteres fűtőkábel, amely egy 50 cm széles üvegszálas hálóra van hullám alakzatban erősítve. Az üvegszálas háló a telepítés során segíti a fűtőkábelek közti egyenlő távolság megtartását, és az aljzathoz történő egyszerű rögzítést, illetve mechanikai védelmet is nyújt.

Ezt a fűtőszőnyeget kell az aljzathoz rögzíteni és a burkolás előtt az aljzatkiegyenlítőbe vagy a csemperagasztóba ágyazni.

Kéteres fűtőkábelről van szó, ami azt jelenti, hogy csak egy oldalon kell csatlakoztatni az áramhálózathoz, ezzel megkönnyítve a tervezést és telepítést.

Kétféle teljesítményben kapható:

Ha a padlófűtést önálló fűtésként szeretnénk használni, azaz az adott helyiségben nincs erre alkalmas egyéb fűtés, akkor a 150 w/m2-es típust célszerű használni. Ha azonban csak komfortosabb padlót szeretnénk vagy az ingatlan nagyon jól szigetelt, akkor elegendő a kisebb, 100w/m2 teljesítményű fűtőszőnyeg.

Fürdőszobák esetén mindenképpen a 150 w/m2 teljesítményű fűtőszőnyeget javasoljuk a burkolat gyorsabb felmelegedése érdekében.

A 100W/m2-es fűtőszőnyeg 2-3 cm-es beágyazás esetén alkalmazható műgyanta, vinil vagy laminált padló esetén is.

A padlófűtéshez mindenképp szükséges padlóérzékelővel ellátott termosztátot választani.

Telepítési és használati útmutató:

Padlófűtés fűtőszőnyeggel melegburkolatok alá

WEBSHOP:

Ha nem szeretné, hogy a gyerekek a parkettán csúszva-mászva fázzanak, ha jó lenne, hogy egy kicsit melegebb érzetet sugározna a padló, akkor válassza a melegburkolatok alá telepíthető elektromos padlófűtésünket. 

Olyan elektromos padlófűtés, amelyet úgynevezett úsztatott vagy klikkes, nem ragasztott melegburkolatok, például laminált padló, vinyl padló, faparketta esetén alkalmazható.

 Melegburkolatnak neveznek minden olyan burkolattípust, amely melegebb a betonnál, kőnél, és meleg érzetet áraszt megjelenésével.

Ez egy nagyon vékony, 1,8 mm átmérőjű kéteres fűtőkábel, amely egy 50 cm széles alul-felül zárt aluminim fóliában van hullám alakzatban erősítve. Az alumínium fólia mindamellett, hogy mechanikai védelmet ad a fűtőkábelnek, a biztonságos üzemeltetés érdekében biztosítja a kábelek közti egyenletes hővezetést, és a teljes felületű földelést és árnyékolást.

Ezt a fűtőszőnyeget kell a legalább 3 mm vastag, lehetőleg hővisszaverő fóliával ellátott xps szigetelésre helyezni. Kéteres fűtőkábelről van szó, ami azt jelenti, hogy csak egy oldalon kell csatlakoztatni az áramhálózathoz, ezzel megkönnyítve a tervezést és telepítést.

Kétféle teljesítményben kapható:

Ha a padlófűtést önálló fűtésként szeretnénk használni, azaz az adott helyiségben nincs erre alkalmas egyéb fűtés, akkor a 140 W/m2-es típust célszerű használni.

Ha azonban csak komfortosabb padlót szeretnénk vagy az ingatlan nagyon jól szigetelt, akkor elegendő a kisebb, 80 W/m2 teljesítményű fűtőszőnyeg.

A padlófűtéshez mindenképp szükséges padlóérzékelővel ellátott termosztátot választani.

Telepítési és használati útmutató:

Fűtőkábelek

A HEATCOM fűtőkábelei elsősorban beltéri padlófűtés kivitelezésére alkalmasak, de használhatóak ipari célokra, a fűtési cél és a körülmények ismeretében.

6 mm vastag fűtőkábel, amely többféle hosszban elérhető, 10 és 20 W/m teljesítményben, 80-2300 W közötti összteljesítményekben.

Ha elektromos padlófűtésünket fűtőkábellel szeretnénk megoldani, akkor az aljzatbeton kivitelezése során a szigetelés fölé helyezett síkhálóra kábelkötegelővel vagy az aljzatbetonra rögzítőszalaggal erősítve kell telepíteni, majd betonba ágyazni.Az így elkészült felületre a megfelelő négyzetméterenkénti teljesítmény meghatározása mellett bármilyen burkolattípus alkalmazható.

Elsősorban a fűtőkábeles megoldás akkor a legjobb, ha nem szeretnénk, hogy egy esetleges burkolatcsere során a fűtőegység sérüljön.

Kétféle típusból lehet választani:

A fűtőkábeleink többféle hosszban elérhetők, 10 és 20 W/m teljesítményben.

A megfelelő típusú fűtőkábel kiválasztása elsősorban a beágyazás vastagsága határozza meg.

2-3 cm-es beágyazás esetén a 10 W/m-es fűtőkábelt, míg a vastagabb 3-6 cm-es beágyazás esetén a nagyobb teljesítményű 20 W/m-es fűtőkábelt javasoljuk.

A kábel kéteres, árnyékolt, IPX7 védettségű fűtőkábel. A fűtőkábel vezetői szilikon szigeteléssel vannak ellátva mely rugalmasabb, és jobban ellenáll a hőnek ezáltal hosszabb ideig képesek működni.

A fűtőkábel maximális felületi hőmérséklete 90 °C.

A padlófűtéshez mindenképp szükséges padlóérzékelővel ellátott termosztátot választani.

Telepítési és használati útmutató:

Termosztátok:

Az elektromos padlófűtés megfelelő használatához elengedhetetlen egy duplaszenzoros termosztát használata.

Mit is jelent ez?

Az elektromos padlófűtéshez olyan termosztát telepítésére van szükség, ami rendelkezik egy külső, úgynevezett padlószenzoros, illetve egy levegős érzékelővel is. A termosztáton lehetőség van csak a padlószenzort használni, azaz beállítani a padló kívánt hőmérsékletét (pl.: 25 °C). Ez a melegburkolatok esetén nagyon fontos, mert itt nem mehet a padló hőmérséklete 27 °C fölé. De lehetőség van a kombinált használatra is, azaz beálltjuk, hogy a termosztát kapcsolja ki a padlófűtést, ha a levegő hőmérséklete eléri például a 22 °C-ot vagy a padlóhőmérséklet a 27 °C-ot.

Padlószenzor elhelyezése:A padlószenzor elhelyezése nagyon fontos lépés a megfelelő padlóhőmérséklet érzékeléséhez. A padlószenzort minden esetben egyenlő távolságra kell a kábelek közé, a faltól kb. 20 cm-re és teljes hosszában 25 mm átmérőjű védőcsőbe helyezni. A védőcsövet úgy kell lefektetni, hogy a padlószenzor esetleges meghibásodása esetén, az könnyen cserélhető legyen.

Fontos! A padlószenzor védőcsövet a betonozás vagy aljzatkiegyenlítő előtt le kell zárni úgy, hogy semmi ne tudjon belefolyni. 

HC90 termosztátok

HC90 Wi-fi termosztát-FEHÉR

HC90 Wi-fi termosztát-FEKETE

A Heatcom termosztátok zászlóshajója, amely minden olyan kényelmi funkcióval rendelkezik, amelyet a felhasználó elképzel.

A termosztátot egy telefonos applikációval lehet vezérelni, a wifi hálózaton keresztül, tehát akár távolról is irányítható és programozható a fűtés, továbbá a helyiségről távollétünkben is tudunk információkat szerezni.

Ez a termosztát hasznos lehet hétvégi házak, nyaralók, irodák fűtésekor, bármikor egy okostelefonnal be tudjuk állítani a fűtést, nem kell a felfűtésre várni.

Jó szolgálatot tehet apartmanok, és szállodák esetében is, ugyanis minden szobában külön külön, egy központi helyről tudjuk a fűtést vezérelni, akár be tudjuk azt is állítani, hogy a szobákban tartózkodók azt ne tudják felülprogramozni.

Ha a fűtésben, az áramellátásban bármilyen hiba keletkezik, az applikáció ezt azonnal jelzi és azonnal tudunk reagálni a nem várt eseményre. Különösen praktikus, ha egy nyitva maradt ablakról is azonnal tudomást szerzünk és nem fűtjük az utcát.

Ha a legjobb és legtöbb kényelmet kínáló termosztátot szeretné, akkor válassza a HC 90 típust, kétféle színben érhető el: Fehér és fekete

Ár: 52 000.-HUF

WEBSHOP:

M6 PRO-M61 termosztátok

M6 PRO termosztát

Az M6 termosztát minden olyan funkcióval rendelkezik, amely a fűtés vezérléséhez szükséges. Padlóérzékelő és levegő hőmérséklet érzékelő segítségével a legoptimálisabb fűtést biztosítja.

Akkor érdemes ezt a típust választani, ha nem szükséges a helyiség távvezérlése, a használat kiszámítható (pl: reggel 6-tól este 10-ig szeretnénk fűteni) és azt szeretnénk, hogy minden fűtött helyiség külön-külön programozható legyen.

Billentyűzár, fagyvédelem, késleltetett indítás funkciók elérhetők benne, valamint a nagyon egyszerű programozás a fő erénye az M6 termosztátnak.

Ára: 16 500.-HUF

M61 Wi-fi termosztát

A nagy sikerű M6 termosztát legújabb verzióját okos telefonunk segítségével már távolról is irányíthatjuk. Ehhez mindössze egy működő wifi hálózatra van szükségünk az adott helyiségben.

Az applikáció beállítása és kezelése rendkívül gyors, otthona melegének a szabályozása sosem volt még ilyen egyszerű.

Elsősorban padlófűtések szabályozásához ajánljuk, de használható infra panelek vezérléséhez is.

Főbb jellemzők:

 • Padló- és levegőhőmérséklet érzékelővel
 • Egyszerű beüzemelés és párosítás
 • Wifis távirányítás telefonos applikáción keresztül
 • Rendkívül jó ár-érték arány
 • Fekete alapon kék háttér világítás

Ára: 24 500.-HUF

WEBSHOP:

Egyéb kiegészítők Heatcom padlófűtéshez:

1. Öntapadós alumínium ragasztószalag:

Ez a speciális alumínium szalag jó hővezető tulajdonsággal rendelkezik és elektromos vezető ragasztóval van ellátva. Az alumínium szalag elsősorban az Alu-Mat fűtőszőnyeg telepítéséhez szükséges, amennyiben a fűtőszőnyeghez mellékelt ragasztócsíkok nem elegendők.

Mérete: 25 m x 50 mm       Ára: 15 000.- HUF

2. Kábelrögzítő szalag beton aljzathoz:

25 m hosszú horganyzott szalag max. Ø7 mm-es fűtőkábelek rögzítéséhez. A rögzítő szalagot a betonaljzathoz kell rögzíteni. A szalagon a kábel rögzítési pontok 2,5 cm-es távolságban vannak egymástól.                             Ára: 14 000.- HUF

3. Kábeljavító készlet:

Amennyiben a kivitelezés során sérült a fűtőkábel, a javítókészlet alkalmazásával megjavítható és újra üzembe helyezhető a padlófűtési rendszer. 1 csomag egy sérülés/vágás javítására alkalmas. A javítást minden esetben bízza villanyszerelő szakemberre.               Ára: 6 500.- HUF

A termékek a https://hutesfut.hu/ webshopunkban is elérhetőek lesznek!

Árainkat 400Ft/Euro árfolyamig tartjuk! A honlapon található árak tájékoztató jellegűek! Az árváltozás jogát a Vill-Tel Bt. külön értesítés nélkül fenntartja!