Inverterek és kiegészítőik

Inverter:

Az inverter az egyik legfontosabb része a napelemes rendszernek, e nélkül nem is igazán lennénk képesek hasznosítani a létrejött elektromosságot.

Mivel a cellák által előállított áram egyenáram, és az általunk használt háztartási berendezések, gépek, vagy azok adapterei váltóáramot használnak, így a közvetlen felhasználás nem lehetséges.
Az inverter az az eszköz napelemes rendszerek esetében, ami az egyenáramot a hálózatival megegyező váltóárammá alakítja.

Ez többek között úgy lehetséges, hogy a készülékben lévő szenzorok folyamatosan figyelik az elektromos hálózatban mindenkor található áramot, és ahhoz igazítja az átalakított elektromosságot.
Így a végeredmény a szokványos 50 Hz frekvenciájú, 230 V-os feszültséggel rendelkező hálózati áram lesz, amelyet egyaránt lehet hasznosítani belső használatban, és a közműhálózatba is visszatáplálható.
Jelen oldalon felsoroljuk a jelenleg forgalomba lévő és kapható invertereket és hozzájuk vehető kiegészítőket.

GoodWe

inverter

A GoodWe a világ egyik legnagyobb inverteres gyártója, amelynek elsősorban a megbízhatóság, a hitelesség, a megbízhatóság és a felelősség áll. 2019-ig több mint 100 országban, 12 GW teljes kapacitású GoodWe invertert telepítettek már, és ez a szám mostmár a magyarországi számokkal is minden évben növekszik.

GoodWe invertereket megbízhatóság, kiváló teljesítmény és technológiai innováció jellemzi.

A legmagasabb minőségi előírások és a rendelkezésre álló modellek változatossága biztosítja, hogy minden napelemes rendszerhez találjunk megfelelő Goodwe invertert.

10év garancia a lakossági inverterekre.

A GoodWe egy vezető, stratégiai gondolkodású vállalat, amelyet 2010-ben alapítottak. A cég a napelemes inverterek és energiatároló megoldások kutatására és gyártására összpontosít.

A GoodWe gyártási kapacitása 2019-ben 12 GW, termékeit több mint 100 országban széles körben használják lakóépületek tetején, kereskedelmi rendszerekben és energiatároló rendszerekben.

A GoodWe a Bloomberg, az IHS & Wood Mackenzie szerint bekerült a világ 10 legjobb inverter gyártója közé. Méretét tekintve pedig az 5 legnagyobb kínai invertergyártó egyike.

A GoodWe arra összpontosít, hogy a sikert az ügyfelek által elért élménnyel párosítsa: azonosítja és integrálja a rendelkezésre álló legfejlettebb alkatrészeket és technikákat, miközben páratlan értékesítés utáni szolgáltatást kínál. A cég olyan műhelykoncepciót dolgozott ki, amelynek célja globális támogatás nyújtása minden ügyfél számára, ideértve a tervezési tanácsadást, a műszaki képzést, a helyszíni támogatást és az értékesítés utáni szolgáltatást.

A GoodWe a megbízhatóságra, a stabilitásra és a fenntartható fejlődésre építette hírnevét minden olyan piacon, amelyen működik. Ennek köszönhetően a részesedésük a solar piacon folyamatosan növekszik.

 SOLAREDGE

SOLAREDGE INVERTER

Maximális teljesítmény minden egyes modulnál.

Napelemes rendszerek az okos modulokkal.

A SolarEdge teljesítményoptimalizálói adják az intelligenciát az "okos" napelemekhez, ami a plusz hozamot, a megbízhatóbb működést, a napelem szintű monitorozást és a magas biztonságot eredményezi. A teljesítményoptimalizálókkal működő rendszerekhez legcélszerűbb SolarEdge invertereket használni. Bár az "okos" napelemek együtt tudnak működni bármilyen inverterrel, de ahhoz, hogy azok összes funkciója kiaknázható legyen plusz hardver vásárlása nélkül, SolarEdge inverterrel kell szerelni a rendszert. A Solar Edge inverterek mellett szól még a kiemelkedő, 12 éves garancia, a szokásosnál kisebb méret, az esztétikus megjelenés és a kedvező ár is, ami tartalmazza az összes extra szolgáltatást, a napelem szintű távfelügyeletet is beleértve. 

Fronius

inverter

Az osztrák Fronius a világ egyik legnagyobb inverter gyártója, Magyarországon a legszélesebb szervízhálózattal rendelkezik a Fronius inverterek között. Az új Symo a legszigorúbb német napelemes előírások és vezérlések szerint épült, az egyik legkorszerűbb inverter ma a piacon. Egy és több munkapontos vezérléssel is, ezt az M vagy S jelölés mutatja (pl. különböző irányba néző tető esetén javasolt az M, azaz multi MPP). A Light verziókban nincs beépített WiFi-s internetes adatcsatlakozási lehetőség. Minden áramszolgáltatónál engedélyezett inverter.

Saj-inverter

A világ egyik legnépszerűbb inverter családjának új generációja a Tiszta Energiák forgalmazásában.
10 év garanciával.

 A SAJ Electric (Guangzhou Sanjing Electric Co., Ltd.) céget 2005-ben alapították kétmilliárd forintnyi alaptőkével a kínai Guangzhou (Kanton) városban, amerikai fejlesztési háttérrel. A festői környezetben fekvő, lélegzetelállítóan modern Guangzhou Science Cityben a világ top 500 cége közül több mint 120 tart fenn gyártó- és kutató-fejlesztő részlegeket, mint például a Sony, GE Biotech, Foxconn, Cisco.

A SAJ Electric saját kutatás-fejlesztési részlegével tervez és saját gyártórészlegével állít elő napelemes invertereket, napelemes szigetüzemű szivattyú rendszereket, ipari szivattyúkat, ipari kontrollereket és frekvenciaváltókat. A SAJ Electric saját tulajdonában lévő SAJ High-TECH Park hétemeletes gyárépületében évente több mint 300.000 terméket állítanak elő.

A SAJ Electric egyik nagy előnye a specializálódott invertergyártókkal szemben, hogy széles termékválasztékának, több lábon állásának köszönhetően nincs kitéve egyetlen iparág konjunkturális hatásainak. Ennek köszönhető, hogy a cég folyamatosan növeli piaci részesedését.

2015-re a SAJ Electric világszintű értékesítése meghaladta az 1 millió darab leszállított terméket.

Huawei Inverter

.A kínai Huawei elektronikai és telekommunikációs eszközökben a világ vezető gyártóinak egyike. A cég neve, mérete, tőzsdei jelenléte alapján egy átlátható, komoly cég lépett be a PV inverterek piacára. A szaklapokban eddig megjelent tesztek és cikkek alapján a SUN2000 sorozat inverterei a világ élvonalába sorolhatók.

Nagy hatásfokú inverter, 8-12kW-ig 2 MPP, 15kW-tól 3 munkapontosak.

A kissebek 2-5KW,1-2 munkaponttal.

A világ legnagyobb inverter gyártója bemutatja lakossági invertereit!

Magyarországon először, első kézből ismerheti meg a 3 fázisú lakossági inverterek legújabb generációját.

Ami eddig elképzelhetetlen volt, most lehetséges: - optimalizálók napelemekre, csak ott, ahol erre szükség van, - akkumulátorinterfész, direkt akkumulátor csatlakozás, - természetes hűtés, csendes, megbízható üzem, - biztosítékmentes kivitel, II-es szintű DC és AC túlfeszültség védelem, - összes sztring online felülvizsgálat, - mindezek gyönyörű, esztétikus kivitelben.

KACO

inverter

 KACO new energy napelemes inverterek és ellenőrzési rendszerek, valamint vasúti energiaellátó rendszerek gyártásával foglakozik. A világ egyik vezető gyártója ezen a területen, 1999 óta már több mint 5 gigawatt összteljesítményű invertert helyeztek üzembe.

Eleinte a Német napenergia és az energiaszolgáltatók voltak a fő vásárlóik, de ma már a föld össze kontinensén jelen vannak. A KACO new energy mára már 850 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

A cégre jellemző a egyik legjobb minőség. Alaposan átgondolt minőségellenőrző rendszert hoztak létre, és szigorúan követik annak minden pontját a tartós megbízhatóság érdekében. Csak olyan eszközöket szállítanak, amelyek már sikeresen teljesítették a szigorúnál szigorúbb és extrém körülmények közt elvégzett teszteket.

Solplanet

inverter

Az AISWEI- korábban az SMA leányvállalata - 2007 óta foglalkozik inverterek gyártásával, termékei Solplanet márkanéven elérhetőek a magyar piacon.Az AISWEI sikeresen állít elő kiváló minőségű és megbízható termékeket az olyan ismert márkák számára, mint az SMA (2017 óta), valamint a Zeversolar
(2013 óta). Napjainkban az AISWEI egy önálló kutató, fejlesztő és gyártó vállalat, kifejezetten erős pénzügyi alapokkal.

SMA inverter

A napelemes technológiák és energetikai rendszerek piacvezető szakértőjeként az SMA a lehető legkorszerűbb megoldásokat kínálja megújuló, decentralizált és digitális energiaellátást kereső ügyfelei számára. A számtalan különböző méretben elérhető, innovatív napelemes rendszereinkkel és páratlan szolgáltatásainkkal ügyfeleink világszerte függetlenebb módon elégíthetik ki energiaszükségleteiket. Partnereivel és ügyfeleivel szorosan együttműködve az SMA önellátó, decentralizált és megújuló energiaellátást kínál. 

Az oldal folyamatos feltöltés és frissítés alatt áll!

Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Napelemes adatbekérőnket itt tudja letölteni:

(Amennyiben visszaküldi részletesen kitöltve az info@vill-tel.hu emailcímre,ingyenesen elkészítjük elsődleges napelem kalkukációját!

Frissítve:2021.08.25.