Infra panelek-Nordart

Mennyezeti infra panelek

A mennyezeti infrapanelek az elektromos fűtőpanelekkel ellentétben sugárzó hővel, a napsugárzáshoz hasonló módon melegítik fel a környezetüket. Mivel a mennyezetre kell szerelni őket, nem szükséges az oldalfalon helyet biztosítani, szinte láthatatlan módon fűtik a helyiséget.

Hova ajánljuk?

 • Ha nincs hely az oldalfalakon, zsúfolt a helyiség berendezése
 • Ha egy nagy térfogatú helyiségben koncentrált fűtés szükséges (például recepciós pultok, munkaállomások)
 • Kiegészítő fűtésként nappalikba, hálószobákba.

Hogyan működik?

A fűtés mechanizmusa abban rejlik, hogy a sugárzó elem a nap sugarainak hullámhosszán működik és "elárasztja" a fűtendő teret infrasugárzással. Ezáltal elsősorban nem a levegőt, hanem a térben lévő tárgyakat melegíti fel, míg a levegőt csak közvetett módon (a tárgyak által). Mivel a nap is ezt teszi a földdel, a fűtés egy természetes, az emberi szervezet számára kedvezőmódon történik. Az emberi egészségre se negatív, se pozitív hatása nincsen az infrasugaraknak. Sok helyen olvasni ezekről a hatásokról, de a Nordart senkinek sem javasolja, hogy ezek alapján hozzon döntést, nem fogja gyógyítani a betegségeket és rosszabbul se leszünk az infrapanelektől.

Szerkezeti felépítés

 1. keretanyag
 2. csatlakozó vezeték
 3. NEW AGE Crystal Technology® kerámia kristályszemcsés felületi réteg
 4. formáló rétegek
 5. grafit massza
 6. reflekciós réteg
 7. hőszigetelő réteg
 8. hővisszaverő réteg
 9. hátlap borítás

Típusok

A fenti ábrán látható szerkezeti felépítés mindegyik típusra igaz, csupán a külső keret anyaga változik. Így az infrapanel jobban illeszthető az adott helyiség mennyezetéhez, berendezéséhez és egyéb felületeihez. Külső keretük alapján az alábbi típusokat különböztetjük meg:

Fa keretes infra panel:

Webshop:

Fehér-fa keretes infra panel:

Webshop:

Nordat Infrapanel árlista:

Frissítve:2021.10.25.

Infra fűtés méretezése

Fontos! Az infrafűtés méretezése bonyolultabb és több tényező befolyásolja a döntést, mint az elektromos fűtőpanelek esetében. A biztos és hosszú távon is jól működő megoldás érdekében kérjen ajánlatot szakértő munkatársainktól az alábbi ajánlatkérő segítségével.

Az infra fűtés méretezésénél két szempontot kell figyelembe vennünk:

1. A helyiség légtérfogata: Itt az elektromos fűtőpanelekhez hasonló módon számolunk, általában 30 és 40 között Watt teljesítmény szükséges m3-enként.

2. A helyiség alapterülete: Mivel az infrapanelek a mennyezetről lefelé sugároznak egy 4-5 négyzetméter alapterületű gúlához hasonló alakban, ezért egy panel képtelen befűteni egy nagyobb helyiséget. 4-5 négyzetméterenként szükséges egy panel felszerelése, az alábbiak szerint:

- 2 m és 2,4 m belmagasság között 5 m2-ként
- 2,4 és 3,5 m belmagasság között 4 m2-ként
- 3,5 m belmagasság felett nem javasoljuk infrapanelek felszerelését.

Tehát az előző pont alapján kiszámolt szükséges fűtésteljesítményt el kell osztanunk egységesen a helyiség alapterületén, 4-5 négyzetméterenként.

Számolási példa
Adott egy 20 m2 alapterületű szoba, 2,6 méteres belmagassággal. Ha 35 W/m3-el számolunk, akkor a helyiség szükséges fűtésteljesítménye 1820 W (20 x 2,6 x 35). Ezt felfele kerekítve 2000 W a szükséges teljesítmény, és a belmagasság miatt 4 négyzetméterenként kell infrapanelt elhelyezni, tehát 5 db 400 W teljesítményű panel elhelyezése szükséges arányosan a mennyezeten.

Telepítés, beszerelés

Az infrapanelek részletes telepítési és kezelési útmutatója letölthető itt. Kérjük, felszerelés előtt olvassa el a tájékoztatót és ha bizonytalan, konzultáljon szakértő kollégáinkkal.

Fontos támpontok a felszereléshez:

• Az infrapanelek üzemeltetéséhez fali termosztát szükséges! A Nordart által forgalmazott fali termosztátok: https://hutesfut.hu/termoinfra tudja megtekinteni.

• A mennyezeti rögzítésnek pontosnak kell lennie, a panel nem görbülhet.

• A vezeték kiépítését szabványos módon kell kivitelezni, betartva az érintésvédelmi előírásokat (kábelcsatorna, falba süllyesztés)

• Amennyiben fa kerettel készül a panel, az igény szerint festhető, azonban a hőleadó mikroszemcsés réteg csak három rétegben, meghatározott festékkel festhető. Amennyiben ilyen igénye merül fel, mindenképpen kérje az ügyfélszolgálat segítségét.

• A termosztát kiválasztásánál a használati szokásokat figyelembe kell venni. Felesleges programozható termosztátot tenni állandó hőmérsékletet igénylő helyiségbe, idős embereknek, és olyan környezetbe, ahol a programozás inkább bosszúságot fog okozni, mint kényelmet. Kerüljük a felesleges bonyolult rendszerek kiépítését.

• Telepítés előtt meg kell győződni arról, hogy a jelenlegi elektromos hálózat alkalmas-e az elektromos fűtésrendszer fogadására.

Garancia

A mennyezeti infrapanelekre 10 év garanciát vállalunk.

Webshop:

Árainkat 400Ft/Euro árfolyamig tartjuk! A honlapon található árak tájékoztató jellegűek! Az árváltozás jogát a Vill-Tel Bt. külön értesítés nélkül fenntartja!