Klímák
Hűtés és fűtés egyetlen rendszerrel!

Maximális komfort télen és nyáron

A mai világban, a tikkasztó nyári és kora őszi hónapokban, a felhevült helységekben való munkavégzés, alvás vagy akár csak a puszta tartózkodás is kimerítő. Ezekben az időszakokban valóságos felüdülés az olyan üzletekben, áruházakban való tartózkodás, ahol aktív klimatizálás folyik. De miért ne lehetne az Ön otthona is egy ilyen hely?

Sokak tévhitével ellentétben, a mai klímáknak már szinte alapvető funkciójuk a fűtés. Ennek köszönhetően egy lakás/ház fűtés- és hűtéstechnikája egyetlen rendszerrel megoldható!

Válasszon, válogatott klíma-ajánlataink közül, és vigye haza otthonába a komfortot, megkönnyítve evvel családja és saját életét mind a kánikulák, mind pedig a téli fagyok idején.

Forgalmazott márkáink:

A tisztább jövő és változatos energia választható szabadsága 

Milyen áramtarifák léteznek?

 (ELMŰ-ÉMÁSZ E.ON szerint)

 • A1 tarifa: a legismertebb, ezt használják a leggyakrabban, egy zónaidős, éjjel-nappal ugyanazon az áron szolgáltatják az áramot,ez az általános díjszabás. Az ára 1320 kWh mennyiségig 36,4 Ft/kWh kedvezményes áron érhető el, nagyobb mennyiség esetén pedig 37,5 Ft/kWh az árszabás.
 • A2 tarifa: kedvezőbb tarifa, mert 2 zónaidős.
 • 1 zóna: csúcsidő - hétköznap reggel 7:00 és este 23:00 óra közötti időszak; díja: 41,1Ft/kWh
 • 2 zóna: völgyidő - hétköznap 23:00 és reggel 7:00 közötti időszak, illetve hétvége, díja:31,1Ft/kWh

           Akkor érdemes az A2 tarifát igénybe venni, ha legalább a fogyasztásunk fele éjszakára vagy hétvégére esik:                        ilyenkor sokat spórolhatunk a kedvezményes díjszabással.

 • B tarifa: egy vezérelt áram, külön villanyórája van, csúcsidőszakon kívüli időszakra esik az áram elérhetősége erre lehet csatlakoztatni a hőtárolós készülékeket, mint például a bojlert, de ez csak napi 8 órára kapcsol be. Választható az A1 vagy A2 díjszabás mellé is, kiegészítő lehetőségként.(régebben ezt hívták éjszakai áramnak), díja: 25,1F/kWh
 • GEO tarifa: -hőszivattyúkhoz kitalálva ,(csak ELMÜ-ÉMÁSZ).A Geo tarifa már egy speciális díjszabás, amelyet hőszivattyús berendezések üzemeltetéséhez hoztak létre. Szintén vezérelt csatlakozási ponttal rendelkező készülék működtető róla. Egész évben igénybe vehető, de naponta 2 alkalommal 2 órára szünetel az áramszolgáltatás (8.00-10.00 illetve 16.00-18.00 között) , ezzel számolni kell, ha ezt a díjszabást választjuk. Az A1 tarifához képest olcsóbb, a díja 24,3 Ft/kWh. Csak hőszivattyús berendezésekre, ezen belül egyes klímaberendezésekre igényelhető, mellyel fűteni és hűteni lehet.

           Igénybe vehetik:

 • lakossági ügyfelek
 • 3x63 Ampert (39 kW) meg nem haladó névleges csatlakozási értékkel rendelkező üzleti ügyfelek és közintézmények 

           A GEO tarifa feltétele levegő/levegő hőszivattyúk, klímaberendezések esetében:

 • 2-6 kW névleges fűtőteljesítmény esetén az EUROVENT által megadott minimum SCOP érték: 4.1
 • 6,1-12 kW névleges fűtőteljesítmény esetén az EUROVENT által megadott minimum SCOP érték: 3.8
 • *12 kW névleges fűtőteljesítmény felett az EUROVENT által megadott minimum COP érték (A2/A20): 3.0
  * A 12kW feletti levegő/levegő készülékek pillanatnyi (COP) értékeknek +2 °C külső, és +20 C belső hőmérséklet mellett kell teljesülniük.

           A levegő/levegő hőszivattyúk, klímaberendezések műszaki követelményi GEO tarifa                       esetében:

 • a hálózatra csatlakoztatni kívánt hőszivattyúknak el kell érniük, vagy meg kell haladniuk a fent megadott értékeket
 • csak olyan hőszivattyús berendezés helyezhető üzembe, amely külső hőmérsékleti működési tartománya minimum -15°C
 • A kedvezményes tarifa kizárólag a hőszivattyú berendezés villamos energia ellátására használható. A hőszivattyú bekötését külön mért, vezérelt elosztó hálózati áramkörre állandó jelleggel rögzített módon, nem dugaszolhatóan kell elvégezni. Más berendezés üzemeltetése erről a csatlakozásról szerződésszegésnek minősül.
 • H tarifa: Ez a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható tarifa. A legfontosabb jellemzője, hogy nem elérhető egész évben: csak október 15-től április 15-ig vehető igénybe. Viszont a Geo tarifával szemben ez egész nap, 24 órában a rendelkezésünkre áll. A legalacsonyabb díja 23,2 Ft/kWh, de rendeletben van szabályozva, hogy a B tarifa áránál soha nem lehet magasabb a díja. Külön mért, kéttarifás mérőberendezés (2 villanyóra) szükséges hozzá. 
 • megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható
 • fan-coil-os hőszivattyús vagy direkt elpárolgású hőszivattyús klímás rendszerekhez használható fűtés esetén
 • split klíma berendezések esetében olyan készülékekre érvényes, amelyekre a minimum COP érték (A2/A20): 3 COP.

          Hol igényelhető a GEO és H tarifa?

 • ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltató területeken GEO és H tarifa igényelhető
 • E.ON területén H tarifa igényelhető.

           Szükség esetén utólag GEO tarifáról lehetséges a "H" tarifára való áttérés, ez házon belüli elektromos átalakítást                 nem igényel.

Kérdés esetén keressen minket bizalommal.

Az adatok tájékoztató jellegűek! (2019.-es adatok alapján)