BVF 

Padlófűtési megoldások

Megbízhatóság és kényelem

A padlófűtés lényege a szokványos radiátoros rendszerekkel szemben a fűtés kisugárzása, mely a meleget jóval nagyobb felületen adja át. A padlófűtéssel ellátott helyiségben a meleg a 24-29 °C körüli padlóról sugárzik felfelé, kellemes és egyenletes hőmérsékletet biztosítva a tartózkodási zónában. A szobában a hőmérséklet fokozatosan csökken a padlótól felfelé, a mennyezet közelében már csak 18-20 °C-os. Hagyományosan fűtött helyiségek esetében ez pont a fordítottja. A radiátor a meleg levegő felfelé áramoltatásával fűt, emiatt 1,5-2 m magasságban csak akkor képzelhető el a kívánt 20 °C, ha a mennyezetnél 28-30 °C, míg a padló közelében csupán 16 °C van. Vagyis padlófűtés alkalmazásával a helyiség hőmérséklete alacsonyabbra vehető, anélkül, hogy az rontana a komfortérzeten.

BVF - Fűtőszőnyeg
BVF - Fűtőszőnyeg
BVF L-PRO Alu Fűtőszőnyeg
BVF L-PRO Alu Fűtőszőnyeg
BVF WFD-beltéri fűtőkábel
BVF WFD-beltéri fűtőkábel

Árlista : 

Frissítve:2023. 05. 30.

BVF   H-MAT fűtőszőnyeg

Komfort, mindenek felett

A BVF H-MAT termékcsalád alkalmazásával a padlófűtés kialakítása minden eddiginél egyszerűbb és gyorsabb. Teljes értékű, kiegészítő és komfort fűtés kialakítására alkalmas padlófűtési rendszerünk nem igényel speciális előkészületeket sem a burkolónak sem az elektromos hálózat kiépítése során.

Az elektromos fűtőszőnyegek a hagyományos padlófűtésekkel ellentétben nem az aljzatbeton rétegbe kerülnek beágyazásra hanem a csemperagasztóba, így jelentősen lerövidül a felfűtéshez szükséges idő, elkerülhető a beton tömegéből adódó túlfűtés 

- A BVF csúcskategóriás elektromos fűtőszőnyegei gyorsan és alacsony energiafelhasználás mellett fűtenek fel minden típusú ragasztott és hidegburkolatot.

- Az elektromos fűtőszőnyegekkel kialakítható komplett épületek fűtésrendszere vagy akár csak egy helyiség komfortfűtése is.

- Tapadóhíd alkalmazásával akár meglévő burkolaton is kialakítható.

 • 100 és 150W/m2 teljesítményben
 • Már Vinyl padlóhoz is
 • 10 év kiterjesztett garancia
 • Fürdőszobában is alkalmazható.

BVF L-PRO Alu Fűtőszőnyeg

Laminált padló fűtése

Padlószint emelkedés nélkül kialakítható. Könnyen telepíthető elektromos padlófűtés laminált padló, szalagparketta, vinyl és egyéb úsztatott burkolatokhoz.

Az L-PRO alumínium szövetes fűtőszőnyeg minden eddiginél egyenletesebb hővezetést és teljes felületű elektromágneses árnyékolást biztosít a maximális komfortérzet kialakításához. Ideális kis és nagy alapterületű helyiségek fűtésére, termosztátos vezérlésével szinte minden típusú úsztatott burkolat fűtésére alkalmas.

DUAL LAYER TECHNOLÓGIA - INNOVATÍV FŰTŐSZŐNYEG

 • Az alsó carbon textúrás alumínium réteg felelős az egyenletes hőleadásért, a sugárzó hő visszaveréséért, ezen felül mechanikai védelmet is nyújt.
 • A felső réteg ennél is fontosabb feladatot lát el. Biztosítja a kábelek közötti hővezetést, mechanikai védelmet nyújt a sérülések ellen, illetve teljes felületű földelést és árnyékolást biztosít a biztonságos üzemeltetés érdekében.

PADLÓ HŐMÉRSÉKLET ÉS A MEGFELELŐ BURKOLAT KIVÁLASZTÁSA

A tervezési alapelvek az elektromos fűtőszőnyeg esetében sem térnek el a hagyományos vizes padlófűtésekétől. A burkolat optimális hőmérsékletét egyszerre biztosítja a gyárilag beállított teljesítmény és a termosztát padlóba épített szenzora. Komfort padlófűtésként a padló felületi hőmérsékletét célszerű 25-28°C között tartani, még önálló fűtésként 29-30°C-ban limitálni hasonlóképpen a hagyományos padlófűtésekhez.

A burkolat kiválasztásakor mindössze három tényezőt kell figyelembe venni:

NE RAGASZTOTT BURKOLAT LEGYEN

Hővezetése: 

- NE LEGYEN ROSSZABB 0,15 W/(MK)-NÉL (Λ)

- VASTAGSÁGA NE HALADJA MEG A 14MM-T


FONTOS INFORMÁCIÓ

A BVF L-PRO termékcsalád nem alkalmas járólap, csempe és egyéb ragasztott burkolatok fűtésére. Az alumínium szövet felület ragasztásra (csemperagasztó, aljzatkiegyenlítő) alkalmatlan felületet képez. A ragasztott burkolatok közvetlen fűtésére használja a BVF H-MAT termékcsaládot.

BVF 801 WiFi 

okostermosztát

A BVF 801 WIFI önmagában egyszerű programozható szobatermosztát, de egy gyors telefonnal történő párosítás után okos rendszerként működik. Internetes távoli elérést biztosít minden Android és iOS alapú eszközről, felhasználva a világ egyik leggyorsabb felhő alapú okosrendszer szolgáltatását. Vezérelje könnyedén bárhonnan otthona hőmérsékletét egy könnyen kezelhető magyar nyelvű telefonos alkalmazással.

 • Önálló WiFi modul
 • Üveg előlap, prémium kivitel
 • Fehér és fekete üveg kivitelben
 • 16A kapcsolási teljesítmény
 • Levegő + NTC padlószenzor 3m
 • Android és iOS alkalmazás

Fekete és fehér kivitelben elérhető 2020-as fejlesztés a leggyorsabb beépített WiFi modullal.

Kapcsolási teljesítménye valós 16 A, 3600 W-ig nem szükséges teljesítménykapcsoló relé beépítése.

Ára: 23 000.- HUF

BVF-NETMOSTAT by BVF N-1 WiFi okostermosztát

Megbízható és gyors távoli elérés minden típusú elektromos fűtéshez. A Netmostat N-1 fűtésvezérlő megfelel a legszigorúbb minőségi és felhasználási követelméyneknek. Telefonos alkalmazás minden android és iOS alapú készülékhez. Minden eddiginél gyorsabb és stabilabb internetkapcsolat a legújabb beépített Wi-Fi modullal. A termosztáthoz tartozó szerver a világ egyik leggyorsabb és legdinamikusabban növekvő felhőalapú szolgáltatása.

 • Önálló WiFi modul
 • 16 A kapcsolási teljesítmény
 • Levegő + NTC padlószenzor 3 m (A 3 m-es padlószenzor tartozék, melyet a termosztát csomagolásában, a doboz alján talál.)
 • Android és iOS alkalmazás
 • Ára: 21 000.- HUF

BVF    24-FP konnektor adapteres termosztát


BVF 24-FP

KONNEKTOR ADAPTERES RÁDIÓFREKVENCIÁS TERMOSZTÁT

A BVF 24-FP jelű szobatermosztát ideális megoldás ha nincs lehetsőség az elektromos hálózat átalakítására, fali szobatermosztát elhelyezésére. A termosztát egy vevő, és egy hordozható adó egységből áll. A vevő egység (adapter) szabvány földelt villásdugó fogadásra alkalmas, így akár infrapanelek vagy más elektromos fűtőtestek vezérlésére is alkalmas.

 • Programozható, napi 4 időciklus
 • 16A kapcsolási teljesítmény
 • Szabvány villásdugó fogadására alkalmas
 • LCD kijelző
 • Ára: 21 000.- HUF

BVF - 24FX  rádiófrekvenciás 

szobatermosztát


BVF 24-FX

RÁDIÓFREKVENCIÁS SZOBATERMOSZTÁT

A BVF 24-FX (padlószenzoros) szobatermosztát abban az esetben javasolt ha a fűtési rendszer beépítéséhez nincs lehetőség kapcsoló magasságban kialakítani a csatlakozási pontot. Akár egy meglévő konnektor helyén, vagy egy mennyezethez közeli kötődoboznál beépíthető a vevő egység. A szobatermosztát így bárhová kerülhet a helyiségen belül. Fali és asztali rögzítő a csomagban. Alkalmas infrapanelek és padlófűtések vezérlésére egyaránt.

 • Programozható, napi 4 időciklus
 • 16A kapcsolási teljesítmény
 • 3m-es NTC padlószenzor
 • Adó + Vevő egység
 • akár 30m hatótáv épületen belül
 • LCD kijelző
 • Ára: 21 000.- HUF

BVF WFD

Beltéri fűtőkábel

KARBANTARTÁSMENTES

A BVF elektromos fűtőkábeles padlófűtési rendszerek nem igényelnek karbantartást, sem rejtett garanciális felülvizsgálatokat. Az aljzatbeton száradását követően azonnal üzembe helyezhetők, többszörös szigetelésüknek köszönhetően elemi károktól teljesen függetleníthetők (például aljzatbeton nedvesedése, csőtörés). A fűtési rendszer a termosztáton történő egyszerű gombnyomással áramtalanítható a fűtési szezon végén.

PADLÓSZENZOROS VEZÉRLÉS

A BVF fűtőkábelek vezérlése minden esetben duplaszenzoros termosztáttal történik, az egyszerű programozható kiviteltől az internetes távoli elérést is biztosító eszközökig.

Árat az oldal tetején található letölthető árlistában talál!

Egyszerű és költséghatékony megoldás padlófűtéshez

A fűtőkábeles padlófűtési technológia közel 40 éves múltra tekint vissza. Főbb jellemzői, az alacsony beruházási költség és a megbízhatóság ezen idő alatt nem változtak. A technológia azonban jelentős változáson esett át. A BVF fűtőkábelek kizárólag kéteres (Twin-conductor) technológia alkalmazásával készülnek mely minden eddiginél jobb üzemi hatásfokot és hosszabb élettartamot garantálnak. A fűtőkábel technológia alapvetően padlófűtési rendszerek kialakítására lett kifejlesztve azonban mára számos az általános felhasználástól eltérő alkalmazása ismert (pl.: csőfűtés, ipari gépek és csövek temperálása, hőhidak kezelése, beltéri fagymentesítés). A fűtőkábeles rendszerek méretezése és tervezése, önálló fűtés kialakítása esetén szakember feladata.

A fűtőkábelek beépítése az aljzatbeton képzésekor gyorsan és extrém alacsony költségek mellett kivitelezhető. Üzemeltetésük vezérelt áram (kedvezményes tarifa) alkalmazása mellett még gazdaságosabb.

PADLÓFŰTÉS KIALAKÍTÁSA KÖLTSÉGHATÉKONYAN

A fűtőkábellel kialakított hőtároló padlófűtés tökéletesen alkalmas a vezérelt (korábbi nevén éjszakai áram) díjszabással történő komplett üzemeltetésre. Használatával a padló folyamatosan melegen tartható, hiszen a rendelkezésre állási idő után a hatalmas felmelegített tömeg egyenletesen sugározza ki magából a bevitt hőt. Az intelligens padlószenzoros vezérlésnek köszönhetően a hagyományos padlófűtésekkel ellentétben nem alakul ki túlfűtés.

A fűtőkábelek alacsony beruházási költsége tovább csökkenti a a napelemmel történő üzemeltetés megtérülési idejét. 

FŰTŐKÁBEL RÉTEGREND

A BVF WFD Series kéteres fűtőkábelek csak egy oldalon rendelkeznek bekötési ponttal. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés. A fűtőkábel gyári rögzítő sínre vagy akár az aljzat képzésekor használt betonacélhálón is könnyedén rögzíthető, nem igényel speciális beépítési rétegrendet, mindössze a hatályos szabványoknak megfelelő aljzathőszigetelést, a kiemelten gazdaságos működés érdekében.

A szükséges négyzetméterenként fűtésteljesítményt a fűtőkábelek fektetési távolságával lehet beállítani. A fektetési távolság függ az épület fűtési energiaigényétől és az aljzatbeton vastagságától.

Kiegészítő eszközök:

- fűtőkábel rögzítő szalag,

- fűtőkábel teszter.

Ezek külön kaphatóak!

A fűtőkábeles méretezés önálló fűtés esetén szakember feladata

A fűtőkábel méretezése hőtechnikai szempontok alapján tervezési feladat. A méretezés különböző igényeknek megfelelően történik; a rendszer lehet önálló fűtés, kiegészítő fűtés vagy komfortfűtés. Mivel a fűtőkábel technológia gépészetmentes, sok esetben egyszerűnek tűnhet annak tervezése, azonban önálló fűtésként elengedhetetlen szakember bevonása. A "szakember" nem minden esetben azonos a "forgalmazóval".

Megrendelés esetén várható szállítási idő: 3-5 munkanap (készlettől függően!)

Árainkat 400Ft/Euro árfolyamig tartjuk! A honlapon található árak tájékoztató jellegűek! Az árváltozás jogát a Vill-Tel Bt. külön értesítés nélkül fenntartja!