Nordart Infrapanelek
Válaszd a hozzád illőt...

Fa-,Alumínium keretes vagy akár keret nélküli változatban

Nordart Infrapanelek

Sokan keresnek olyan fűtési megoldásokat - általában kis alapterületű lakások esetében - amelyek nem foglalnak nagy helyet. Amennyiben nincs elég hely a falon, vagy nem szeretné elvenni a falfelületet a fűtőtest számára, érdemes infrapanelekben gondolkodnia.

Kedvező ár, és üzemeltetési költség jellemzi a legújabb generációs infrapaneleket, melyek fa és alumínium-keretes, vagy akár keret nélküli kivitelben kaphatók.

Az infrapanelek felszerelése többnyire a mennyezetre történik. A fűtés mechanizmusa abban rejlik, hogy a sugárzó elem a nap sugarainak hullámhosszán működik és "elárasztja" a fűtendő teret infrasugárzással.

Ezáltal elsősorban nem a levegőt, hanem a térben lévő tárgyakat melegíti fel, míg a levegőt csak közvetett módon (a tárgyak által).
Mivel a nap is ezt teszi a földdel, a fűtés egy természetes, az emberi szervezet számára kedvezőmódon történik.

Régen sokan szkeptikusak voltak az infrapanelek megbízhatósága és a sugárzó fűtéssel szemben, azonban mára ezek a kételyek megszűntek, ugyanis számtalan méréssel és az évek hosszú tapasztalatával bizonyították, hogy az infrafűtés az emberi szervezet számára inkább jótékony, mintsem káros hatású.